Muistoissa/ In Memory


RTK1 EE LV LT BALT VMVA Mehtäpellon My Dream

Bella

7.11.2011-6.9.2023

lonkat/hips:A/A kyynärät/elbows:0/0 silmät/eyes: terveet(10/15)/clear
PRA1 terve/clear, PRA2 kantaja/carrier
ei allergioita tai muita sairauksia

näyttelyistä 2kp pentuluokassa, SA, PN4, VARASERT/2. HP, CCQ, BB4, resCC
Virosta: AVO ERI4, VET SERT
Latviasta: PN2, PN5, 2x ROP-veteraani, 2x VET SERT
Liettua: AVO ERI3 & AVO ERI4, ROP-veteraani x2, 2x vet sert, VSP
kokeista: NOU0, rallytoko: 3x ALO HYVÄKSYTTY, TP-> RTK1

jälkeläiset/offspring: Vutukan Fazer-pentue & Vutukan H- pentue & Vutukan Lumi- pentue/Vutukan F litter & H litter & L litter

Bella liittyi team Vutukkaan, koska minun oli aivan pakko saada "jatkoa Taikasta". Bellan mummi Taika kun oli minulle hyvin erityinen koira ja mm. aikatauluasioiden vuoksi ehti saada vain yhden pentueen itse.

Bella on aina niin iloinen, sosiaalinen ja vilkas kultainennoutaja. Bella on myös oppivainen, koulutustilanteissa se itse tarjoaa erilaisia toimintoja. Ehkä eniten Bella nauttii uimisesta. Kotipihassa sille saisi heittää keppiä ja leluja väsymiseen asti. Ulkonäöltään Bella on paljolti samanlainen, kuin isomumminsa Dana nuorena. Bella on vain hieman vahvaluustoisempi ja runsaammalla karvalla varustettu versio.

Bellan kanssa olemme tutustuneet minulle aiemmin aika vieraaseen lajiin, agilityyn. Tammikuussa 2015 aloitimme alkeiskurssilla, jonka jälkeen huomasin olevani aivan koukussa. Taas;).

Bella synnytti ja hoiti hienosti kolme isoa pentuetta ja näin ollen on vaikuttanut suuresti kasvatustyöhöni. Nyt Bella 12v saa keskittyä mummona ja hoitotätinä ja rakastettuna perheenjäsenenä olemiseen. 

Stonepile I Am What I Am

Peppi

20.6.2007-6.9.2023

silmät/eyes: OK/clear, polvet/knees 0/0, Peppi on antanut näytteen Hannes Lohen tutkimukseen
ei allergioita tai sairauksia
steriloitu

Jalostustarkastettu: Hylätty (alapurenta)
Cairnien Open Showssa Sohva 3.
MH- luonnekuvattu
Käynyt tutustumassa keinoluolastoon.
Peppi on mukana kaverikoiratoiminnassa.

Peppi tuli taloon, kun halusin pienen koiran. Harkitsin muitakin rotuja, mutta koska cairn oli entuudestaan tuttu rotu, oli päätös helppo tehdä. Eikä sitä päätöstä ole tarvinnut katua. Pepistä kaavailin näyttely- ja mahdollisesti jalostuskoiraa, mutta haaveet tyssäsivät alapurentaan. Peppi elää kuitenkin rakastettuna perheenjäsenenä ja Mikan omana koirana perheessämme.

Peppi on koirasosiaalinen ja terrierimäisestä luonteessa huolimatta hyväksyy laumaan myös vierailevat tähdet.

Peppi oli siskoni Inkan oma Lapsi ja koira- kisakoira ja sittemmin päässyt mätsärikehään mummoiässä tyttäremme Minjan kanssa :). Peppi on hyvin otettu, kun saa pikkuihmisiltä huomiota. 

Vutukan Very Happy

Pikku Myy
10.5.2022-1.5.2023

Myy syntyi Ilon ensimmäiseen pentueeseen. Myyn jääminen meidän perheeseen oli sattumaa. Hälle oli jo kaavailtu kotia muualta, mutta suunnitelmat muuttuivat ja pentueen pienin, rasavilli rohkelikko jäi meidän tiimiin kasvamaan yhteishuollossa siskoni kanssa. Myy on äitinsä tavoin kova tyttö pussailemaan ja rakastaa kaikkia ihmisiä. Valitettavasti jouduimme luopumaan Myystä aivan yllättäen ja aivan liian aikaisin.

Vutukan Riemumieli

Karkki
20.5.2021-15.11.2022
terveys testattu epävirallisesti iktyoosin kantajaksi
näyttelyistä JUN EH
Liettuassa 2x VSP-pentu
Virossa JUN EH

SmartDOG kognitio testattu 15kk iässä
kokeista

Karkkia odotettiin syntyväksi jo syksystä 2020. Tyttäreni Minja keksi tulevalle pennulle jo nimen yli puoli vuotta ennen sen syntymää. Mikä ilon ja onnen päivä meillä oli, kun Muru ultrattiin kantavaksi Okille! Karkki on osoittanut olevansa reipas, avoin ja vauhdikas pieni noutajapoika. Valitettavasti jouduimme luopumaan ihanasta pojasta aivan liian aikaisin.  

Vutukan Extra Happy

Emma

8.11.12-28.10.2020

lonkat/hips: B/C kyynärät/elbows:0/0 silmät/eyes: OK / clear
PRA1 terve/clear, PRA2 kantaja/carrier
näyttelyistä KP pikkupentuluokasta 5,5kk vanhana, JUN ERI1 SA, AVO ERI1 SA VARASERT/HP, JUN EXC1 CCQ, OPEN EXC.1 CCQ resCC
Liettuasta VSP-juniori, PN3, KÄY ERI1 SERTx2, N SERT / BOS-junior, BB3, work exc.1 CACx2, N CAC
Latvia: ERI2 SA PN5 Noutajaerkkarissa, PN4
Viro: 2xSERT,VARACACIB,ROP,PN1,PN3,PN4/2xCC,resCACIB,BOB,BB1,BB3,BB4
kokeista: NOU1, hyväksytty noutajien taipumuskoe
rallytoko: ALO HYVÄKSYTTYx2
Emma on Kennelliiton kaverikoira & Kennelliiton lukukoira

Jälkeläiset: Vutukan Golden pentue 2/15, Vutukan Jää pentue 3/2017, Vutukan Natural- pentue 6/2019

Emma Amalia Ihanainen. Minun silmäterä- Taikan tyttärentytär, joka muutti pienenä pentuna sijoituskotiin. Aina ei mene asiat suunnitelmien mukaan, joten Emma palasi kotiin vuoden vanhana. Emmasta on kuoriutunut minulle äärimmäisen tärkeä. Osittain siksi, että Emma on hyvin Taika-mumminsa kaltainen. Emma on myös hyvin rakastettava persoona.

Koira, joka yritti imettää ja hoitaa kissanpentuja & ihmispentuja & vieraita koiranpentuja omanaan. Koira, joka nukkui kaikista mieluiten minun ja mieheni välissä ja käpertyi muutenkin viereen rauhallisena, olimme missä tahansa. Emma oli perusluonteeltaan hyvin rauhallinen, mutta syttyessään toimintaan teki töitä sitäkin suuremmalla innolla. Keväällä 2014 aloitimme taipparitreenit & mejätreenit, jotka menivät hyvin lupaavasti. Pääsimme aloittamaan myös VEPE-treenaamisen. Emma on aloitellut myös hieman agilityn treenaamista vuoden 2016 alussa. Emma on hyvin motivoitunut agikoiran alku, joka rakastaa lelupalkkaa. "Eläkelajinaan" Emma harrasti Nose Workia, jossa meillä olisi ollut kilpailutavoitteita. Emma sairastui vakavasti ja lähti äkillisesti aivan liian nuorena.

Meillä kotona asustaa myös Emman pojat Okki ja Into ja tytär Aina. Lisää tietoa heistä omilla sivuillaan.

EE LV LT BALT VMVA RTK1 Vutukan Aamukaste

Taika

11.5.2005-16.10.2018

lonkat/hips: C/B kyynärät/elbows: 0/0 silmät/eyes: sarveiskalvon dystrofia lievä
ei allergioita tai muita sairauksia

näyttelyistä SERT,Varasert, VSP, VSP-veteraani x5, ROP-veteraani, BIS4- veteraani/ CC, res.CC, BOS, BOS-veteran x5, BOB-veteran, BIS4-veteran
Liettua: ROP-veteraani,VSP-veteraani,vet sert x2, PN3 x2 / BOB-veteran, BOS-veteran,vet CC x2, BB3 x2 -> LT VMVA/LT VCH
Latvia: ROP-veteraanix3, veteraanisertx3, PN3 x2/ BOB-veteran x3, vet CCx3,BB3 x2 -> LV VMVA/LV VCH
Viro: VET ERI2 SA VET SERT x 2 / VET EXC2 CCQ VET CC x 2 -> EE VMVA/EE VCH

kokeista
NOU0
rally-toko: ALO HYVÄKSYTTY 86/100,93/100,84/100 pistettä ->RTK1, AVO HYVÄKSYTTY
mölliAVO Hyväksytty tulos

Jälkeläiset/Offspring: Vutukan C-pentue/Vutukan C-litter

Taika oli ensimmäisestä pentueestani meille jäänyt vaalea vahvaluustoinen narttu. Taikalla tulee aina olemaan sydämessäni aivan erityinen paikka ensimmäisen kultaisennoutajani Danan tyttärenä ja ja suuresti kasvatustyöhöni vaikuttaneena koirana. Kotioloissa Taika oli ihana kainalokoira ja harrastuksissa poweriakin sitten löytyi. Taika eli upean pitkän 13,5 vuoden elämän ollen älyttömän terve ihan viime kuukausia lukuunottamatta.


FI EE MVA EE LV LT BALT VMVA BY VV-14 RTK1 RTK2 Vutukan Amor

Mörkö

11.5.2005-16.10.2018

lonkat/hips: A/B kyynärät/elbows: 0/0 silmät/eyes: OK/clear
PRA1 terve/clear, PRA2 kantaja/carrier
ei allergioita tai muita sairauksia

näyttelyistä SERT, VARASERT, VSP,1xPU1,2xPU3,1xPU4, ROP-veteraani, 2xVSP-veteraani / CC, resCC, BOS,BD1,2xBD3,BD4,BOB-veteran,2xBOS-veteran
Virosta 3xSERT, 2xPU2 ja PU3, VSP-veteraani / 3x CC, 2x BD2, BD3, BOS-veteran
Latviasta PU2,VSP-veteraani, Veteraanisert / BD2, BOS-veteran, vet CC
Liettuasta VAL ERI1 CAC (10,5v iässä), VAL ERI2, 2x ROP-veteraani, BIS3-veteraani, 2xPU2 /Champioon class EXC1 CAC, 2xBOB-veteran, BIS3-veteran, 2x BD2
Valko-Venäjä, Minsk KV 2013 ROP-veteraani, VSP-veteraani / BOB-veteran & BOS-veteran, Valko-Venäjän Voittajanäyttely 2014: VSP-VETERAANI & BY VV-14, ROP-VETERAANI/BOS-VETERAN & BY VW-14, BOB-VETERAN

kokeista NOU1/Qualified in the field, NOME ALO0
TOKO ALO3x2/ Obedience Novice class 3. prize x2
MEJÄ AVO3x2/ Tracking Open class 3. prize x2
RALLYTOKO ALO HYVÄKSYTTY x 3 -> RTK1, AVO HYVÄKSYTTY x 3 -> RTK2, VOI HYL, MölliALO hyväksytty tulos, MölliAVO Hyväksytty tulos
Mörkö toimi kaverikoirana

Mörkö, ihana ukkeli. Ensimmäisen kultaiseni Danan poika ensimmäisestä pentueestani. Möö jäi kotiin yhdessä siskonsa Taikan kanssa. Mörkö ja Taika myös lähtivät sateenkaarisillalle yhdessä, elettyään 13,5 vuotta kanssamme. Mörkö oli ihana kotikoirana ja upea kaveri harrastuksissa, saavutettiin kohtalaisen paljon tuloksia näyttelyissä ja eri harrastuslajeissa. Jos itse en olisi ollut kokematon nuori harrastaja Mörkön nuoruudessa, olisimme saavuttaneet vielä paljon enemmän! Onnekseni Möö on yhden pentueen isä ja sitä kautta olen saanut omaankin kasvatustyöhöni oman ihanan Mörköni verta.


EE LV LT BALT VMVA Mehtäpellon Naattien Naatti

Dana

12.8.2003-4.11.2014

lonkat/hips: A/A kyynärät/elbows: 0/0 silmät/eyes: terveet/clear

ei allergioita tai muita sairauksia

näyttelyistä AVO ERI4 & VET ERI2 SA, VET ERI2 /EXC2 CCQ
Virosta 2xROP- veteraani ja VSP-veteraani / 2XBOB-veteran, BOS-veteran -> EE VET MVA
Latviasta ROP-veteraani, PN4 /BOB-veteran, BB4-> LV VET MVA
Liettuasta VSP-veteraani x2, PN2, PN3 /BOS-veteran x 2, BB2,BB3-> LT VET MVA
Valko-Venäjä, Minsk KV 2013 ROP-veteraani /BOB-veteran

Jälkeläiset/Offspring: Vutukan A-,B- ja D-pentueet/ Vutukan A-,B- and D-litter

Dana on ystävä isolla y:llä. Dana tuli perheemme ensimmäiseksi kultaiseksi ja minulle harrastuskaveriksi. Muuttaessani kotoa pois, ei muu perhe halunnut päästää Danaa mukaani. Dana asuikin pääasiassa vanhempieni luona, mutta vietti myös meillä aikaa paljon.

Danan kanssa kokeilimme lähes kaikkia mahdollisia lajeja TOKOsta pk-lajeihin ja agilitystä MEJÄän. Dana oli mukanani aina häntä iloisesti heiluen. Dana tuli toimeen loistavasti toisten koirien kanssa, sen kanssa oli äärettömän helppoa matkustaa ja se sopeutui kahden kodin asumiseen vaivatta. Ihmisiä ja huomiota Dana rakasti ja sen tavaramerkki oli "juttelu". Juttelua Dana on periyttänyt myös jälkeläisilleen :).

Dana eli yli 11 vuotta, ollen lähes viimeiseen asti nuorekas ja vauhdikas. Parissa viikossa rakkaan Danan kunto romahti kasvainsairauden vuoksi ja oli aika päästää Dana koirien taivaaseen.


Stonepile Kiss Dot Com

Voitto

18.9.2008- 16.1.2017

silmät/eyes: PPM polvet/knees: 0/0
ei allergioita tai muita sairauksia

näyttelyistä: KPx2, EH / HPx2, VG
Kennelliiton luonnetesti hyväksytty pistein 114 4.11.12
Käynyt tutustumassa keinoluolastoon.No Copyright Hero`s Harrier "Kassu" 1992-2005/
Cairn Terrier "Kassu" No Copyright Hero´s Harrier 1992-2005

Kassu tuli meille ollessaan lähes 7- vuotias viettämään eläkepäiviään.