Tietoa meistä

Olen Karppasen Tanja Pulkonkoskelta, Kuopion maaseudulta. Asun aviomieheni Mikan, pienen tyttäremme Minjan sekä kahden maatiaiskissan (Lempi n.10v ja Unelma n.9v) ja koirien kanssa maalla omassa talossa peltojen ja metsien keskellä.

Ammatiltani olen eläintenhoitaja. Eläintenhoitajan perustutkinnon suoritin 2010 ja eläinhoitolan pitäjän ammattitutkinnon 2011. Keväällä 2012 kävin koiran trimmauskurssin PEMOlla ja syksyllä 2012 trimmauskurssin ammattilaisille. Alkuvuodesta 2012 olen kuulunut luonnonvara-alan näyttötoimikuntaan. Alkuvuodesta 2019 suoritin toisen ammattitutkinnon, tällä kertaa eläintenkouluttajan osaamisalan. Näyttöeläiminä minulla oli koira ja lammas. Työkseni pidän koirahoitolaa ja trimmaan kaikenlaisia kotikoiria. Koirien kasvattaminen on harrastus ja elämäntapa. Olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen ja käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssin.

Koirieni kanssa harrastan näyttelyitä, rallytokoa, agilityä, nose workia ja mejää sekä rodunomaisia lajeja lähinnä kotona omaksi iloksi. Lisäksi mieheni Mika käy kultaistemme kanssa lintumetsällä. Monenlaisessa menossa ollaan mukana (mm. kaverikoiratoiminta, lukukoiratoiminta) ja kiinnostus uuden oppimiseen on suuri niin ohjaajalla kuin koirillakin. Ilman koiria ei juuri tule liikuttua, karvaiset kaverit tekevät elämästä ainakin tuplasti hauskempaa.

Kasvatus on pienimuotoista, pentueita syntyy säännöllisen epäsäännöllisesti. Jokainen pentue ja pentu on minulle hyvin tärkeä ja toivon saavani kuulla kasvattamieni koirien kuulumisia silloin tällöin läpi koiran elämän.

Tärkein tavoitteeni on kasvattaa sellaisia koiria, joiden kanssa on helppoa ja mukavaa elää. Pyrin hyvään kokonaisuuteen, jossa on huomioitu rodunomainen luonne, terveys ja hyvä rakenne.